A karrierváltásról

Az elmúlt pár évtizedben végbemenő technológiai robbanásnak köszönhetően rengeteget változott a világ. Ahogy egyre több információhoz és lehetőséghez férünk hozzá, úgy változnak szokásaink és szükségleteink nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is. Míg régen teljesen természetes volt, hogy az emberek akár egész életünket ugyanazon munkahelyen és munkakörben dolgozták le, manapság már nem ritka, ha valaki akár egy-két év után úgy dönt, felhagy addigi karrierjével, és belekezd valami teljesen újba. A jelenség nem meglepő, hiszen gondoljunk csak bele: már 18-20 évesen rá vagyunk „kényszerítve” arra, hogy pályát válasszunk, s mindezt úgy, hogy ebben a korban személyiségünk még kiforratlan, folyamatosan változik, és ráadásul rendkívül kevés tapasztalattal rendelkezünk a munka terén. Szintén gyakori jelenség, ahogy az emberek a gyakorlatban is megtapasztalják az általuk választott szakmát, csalódottan jönnek rá, hogy az a valóságban nem olyan, mint ahogy azt ők korábban elképzelték. Így tehát fontos, hogy szem előtt tartsuk: korántsem vagyunk egyedül a problémával, a helyzetünk pedig egyáltalán nem olyan kilátástalan, mint amilyennek elsőre tűnik!

Bár a váltás gondolatával sokan eljátszanak, a terveiket véghez vivők már jóval kevesebben vannak. Hogy miért? Önmagunk felülvizsgálata és a lehetséges változás gondolata már önmagában ijesztő lehet. Sokan félnek otthagyni a biztos anyagi forrást jelentő munkahelyüket, ami – még ha nem is nyújt kellő örömet és kihívást – már ismerős, biztonságos közeg. Gyakran emlegetett anekdota, amikor bizonyos, nem túl izgalmas munkakörök álláshirdetéseibe beleszövik, hogy elsősorban többgyerekes családapákat keresnek, kihasználva a tényt, hogy ezek a személyek kisebb valószínűséggel fognak kockáztatni családjuk miatt és felmondani a munkahelyükön.

Ha karrierváltáson gondolkodunk, fontos, hogy az alábbiakat számba vegyük:

  • Mióta érzi úgy, hogy már nem boldog a jelenlegi szakmájában?
  • Kellően átgondolta a váltást, vagy csak hirtelen jött az ötlet?
  • Milyen esélyekkel indulhat egy új szakterületen, s azok vajon kielégítenék-e elvárásait (fizetés, kihívás, időbeosztás, stb.)

A személyiség és munkakörnyezet közötti harmónia – nem meglepő módon – meghatározó szerepet tölt be a karrierváltásban; azok, akik úgy érzik, aktuális szakmájuk és személyiségük jól összeilleszthető egységet alkot, kevésbé hajlamosak karrierváltásban gondolkodni.

Ha eldöntöttük, hogy váltani akarunk: hogyan fogjunk hozzá? – Az alábbiakban néhány hasznos lépést soroltunk fel, amelyeket érdemes átgondolnia:

  1. Értékelje, mennyire elégedett a jelenlegi szakmájával!
  2. Elemezze saját érdeklődését, értékeit, képességeit: összegyűjtheti korábbi munkával kapcsolatos sikerélményeit, végiggondolhatja, milyen szerepekben érezte magát komfortosan, milyen típusú munkavégzésben a leghatékonyabb, stb.
  1. Ötleteljen, álmodozzon, milyen szakmá(k)ban tudja elképzelni magát. Milyen fontos értékeket és kézzelfogható adottságokat találhat meg ezekben a munkakörökben?
  2. Nézze meg a munkaerőpiac kínálatait. Milyen a kereslet és a lehetőségek a korábbi ötletei kapcsán?
  3. Keressen ismerőst, ismerős ismerősét, akik az érdekesnek talált szakmában dolgoznak, s kérdezze meg őket az ön számára releváns munkakörülményekről.
  4. Ha bizonytalannak érzi magát, és nem áll készen az elköteleződésre, próbálja ki! Számos helyen önkéntesként ismerheti meg egy-egy szakma/munkakör gyakorlatát.
  5. Előfordulhat, hogy az érdekesnek talált szakma további képesítést igényel. Nézzen utána, milyen típusú oktatás elérhető a témában, s gondolja át, ez beleférhet-e az életébe. Kereshet akár online tananyagot, vagy képzést is.

Karriertervezés

A karrierváltásról

Állásinterjú típusok