Mi az EAPTASK?

Ismerje meg az egyedi mentális egészség védőháló programot, melyet vállalatok számára fejlesztettünk ki!

Kockázatok

Milyen kockázatok esetén érdemes az EAPTASK-ot választania?

Csomagok

Ide kattintva többet tudhat meg a szolgáltatásról, csomagokról!

„A tartósan fennálló, mértékében a testi-lelki jól-létet már megterhelő stressz a második leggyakoribb munkahelyi panasz, amely az Európai Unió 27 országában a munkavállalók közel egynegyedét (22 százalékát) érinti!
A vizsgálatok szerint az elveszített munkanapok 50–60 százaléka közvetve vagy közvetlenül a stressznek tudható be.”

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség 2009-es tanulmányából

A hazai munkavédelmi szabályozás régóta tartalmaz előírásokat a pszichoszociális kockázatok értékelésére és kezelésére. Magyarországon 2008. január 1-től kötelező a munkáltatóknak a kockázatértékelés elkészítésekor a pszichoszociális kóroki tényezők munkavállalókra gyakorolt hatását értékelni, és kidolgoznia kockázat csökkentésére szolgáló intézkedéseket.

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény – továbbiakban Mv. - 54. § (1) bekezdés d) pontja.

“A 2015-ben készített felmérésünk szerint, vitathatatlanul az EAP a legfontosabb és legnépszerűbb HR és EMPLOYER BRANDING eszköz! Vigyázzon a munkatársaira és azok meghálálják ezt. Legelőször is, jelentősen kevesebbet töltenek betegállományban….” “….a bullying, mobbing és a zaklatások elleni védelem első számú eszköze…”

HR.COM Recognition and Engagement Excellence Essentials

Mi az EAPTASK?

Az EAPTASK szolgáltatás egy „mentális” vállalati védőháló csomag, amely komplex megoldásaival biztosítja a munkavállalók számára a fenntartható pszichés egyensúlyt, lelki egészséget, valamint a vállalaton belül folyamatosan csökkenti a pszichoszociális kockázatokat.

 • Lehetőséget biztosít a munkavállalók számára, hogy online felületen keresztül, anonim módon, általuk meghatározott időpontban pszichológus általi telefonos vagy személyes (csomagtól függően) segítséget igényeljenek.
 • Komplex megoldás, mert átfogóan segít a szervezeten belül a biztonságos pszichoszociális környezet kialakításában, valamint az ártalomcsökkentésben és kiégésmegelőzésben.
 • A kiégés kockázatait méri és elemzi a szervezeten belül.
 • Egyedülálló módon a zaklatásra és a szervezeten belüli bántalmazásra is kiterjed.

Hogyan működik? A munkavállaló oldaláról

Az EAPTASK Employee Assistance Program működése

 • Kézzelfogható

  A munkavállaló egy plasztikkártyát kap, melynek segítségével egy online felületen jelentkezhet be. A programban résztvevők arról számolnak be, hogy a munkaadók részéről adható juttatások közül ez a kártya jelképezi számukra, hogy a munkaadó valóban törődik velük.

 • Anonimitás

  A vállalat dolgozói számára egy teljesen anonim rendszer biztosítja a segítséghez való hozzáférést, mindezt mégis a munkaadó finanszírozza. Csomagtól függően böngészhet a hasznos edukatív cikkek között, teszteket tölthet ki, vagy segítséget kérhet telefonon, chaten, írásban vagy személyes tanácsadás keretében.

 • Komplex támogatás

  A munkavállalók (csomagtól függően) telefonon, írásban, chaten vagy személyesen kaphatnak képzett pszichológusainktól segítséget. Bejelentést tehetnek, amennyiben zaklatással, bullyinggal találkoznak. Az online felületünkön cikkekkel, videókkal, tesztekkel, a munkahelyükön pedig alkalmanként speciális prevenciós workshopra jelentkezve kaphatnak támogatást a stresszel, kiégéssel való megküzdésben.

 • A kiégés megelőzhető

  A folyamatosan rendelkezésre álló segítségkérés lehetősége mellett a stresszel való hatékony megküzdéshez és a kiégésmegelőzéshez szükséges gyakorlatokat, valamint a folyamatos pszichoedukációs programokat akár havi rendszerességgel biztosítjuk a program minden résztvevője számára.

Hogyan működik? A munkaadó oldaláról

Az EAPTASK Employee Assistance Program működése

 • Edukáció / Megelőzés

  A program sikeres működtetéséhez szükséges vállalaton belüli teljes kommunikációt, a kiégésmegelőzést és a folyamatos pszichoedukációt akár havi rendszerességgel biztosítjuk.

 • Automatizált rendszer

  A programba vont munkatársak ugyan anonimak maradnak, de zárt, automatizált rendszerünk biztosítja a pontos havi elszámolást és a megfelelő statisztikai mutatókat.

 • Kézzelfogható

  A programban résztvevő munkavállalók egy saját egyedi kóddal ellátott kártyát kapnak, amivel automatizált online rendszerünkbe jelentkezhetnek be. Felmérésünk szerint a felhasználók számára a kártya léte önmagában növeli az elköteleződést (employer branding).

 • 24 - 48 órán belül

  Az automatizált online rendszerünkbe bejelentkezve telefonon akár azonnal, személyesen a fővárosban akár 24 órán belül, az ország nagyvárosaiban pedig legkésőbb 48 órán belül ellenőrzött, speciálisan képzett szakértő segítséghez jutnak a programban résztvevő, kártyával rendelkező munkavállalók.

 • Kockázatelemzés / Tanácsadás

  A program indításakor, majd minden évben díjmentesen megismételve a vállalaton belül felmérjük, elemezzük a kiégés kockázatait, és vizsgáljuk a pszichoszociális környezet állapotát. Ezt az eszközünket egyúttal a legtöbb partnerünk a belső elégedettség felmérésére is használja.

 • Vezetők involválása

  A felső- és középvezetői kör, valamint néhány, a megrendelő által kijelölt kulcsember bevonásával, képzésével segítjük elő a belső szervezeti változásokat egy egészséges szervezet kialakításához.

 • Gyakorlati segítség

  Évi több alkalommal rövid, élmény alapú tanulásra épülő stresszkezelési és kiegésmegelőzéssel kapcsolatos workshop a megrendelő által kijelölt helyen.

 • Zaklatás / Bántalmazás prevenció

  A programba bevont munkavállalók platformunkon keresztül jelezhetik, amennyiben zaklatással vagy bántalmazással találkoznak a szervezeten belül. A munkaadó számára pedig szakértő támogatást nyújtunk a zaklatás és bullying esetén alkalmazandó prevenciós és intervenciós belső eljárásrend kidolgozásában és üzemeltetésében.

Csomagok áttekintése

Néhány jellemző csomagunk főbb szolgáltatási területei, melyek az EAPTASK ALAPCSOMAG-ra épülnek

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése van?